Er zijn een best veel theaters te vinden in de hoofdstad Amsterdam. Voor een klein dagje uit met je (klein)kinderen moet je zeker in Amsterdam zijn. De meeste theaters hebben ook mooie kinder- en jeugdvoorstellingen. Bij welke theater moet je nu zijn en wat is er allemaal te zien? Ook tijdens de schoolvakanties spelen er vaak ook extra kinder- en jeugdvoorstellingen. In de agenda vind je bijna alle voorstellingen!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

DEAL: Voordelig of met korting naar de uitjes in Noord-Holland
Details
 

DEAL: Voordelig of met korting naar de uitjes in Noord-Holland

Wil je met de kinderen naar een leuk uitje in Noord-Holland. Er zijn vaak veel voordelige tickets te ... bekijk

Van 1 januari 2024 tot 31 december 2024
Volg Go-Kids Noord-Holland!
Details
 

Volg Go-Kids Noord-Holland!

Go-Kids Noord-Holland houdt je op verschillende manieren via de site, eigen app, nieuwsbrief en soci... bekijk

Van 1 januari 2024 tot 31 december 2024

Theater(voorstellingen) in Amsterdam voor kinderen!

GoKids_Delamar

1. DeLaMar

In hartje Amsterdam staat het DeLaMar Theater. Het theater neemt je mee in haar verhalen en betovert je! Alle voorstellingen zullen je inspireren, vermaken en zelfs ontroeren. Beleef samen nieuwe verhalen met de jeugdvoorstellingen. De voorstellingen met verhalen die voor iedereen herkenbaar zijn. Dit kan voor de allerkleinste. En met de jeugdvoorstellingen zit er ook altijd voor de kinderen iets bij! Dit de plek om als gezin de theater(geschiedenis) te beleven.

Bekijk de agenda!

GoKids_Krakeling

2. De Krakeling

Theater De Krakeling biedt mooie voorstellingen voor kinderen en jongeren. In deze voorstellingen worden ze uitgedaagd! Door het kijken naar theater kijk je op een andere manier naar jezelf, anderen om je heen en de wereld waar je je in bevind. Publiek en makers ontmoeten elkaar bij De Krakeling. Alles is gericht op de jeugd. Van toneel, dans, mime, muziektheater, multimedia, poppentheater en beeldende kunst. Ze bieden de kans aan alle kinderen om hun wereld te vergroten met theater. 

Bekijk de agenda!

GoKids_Meervaart

3. Meervaart

De Meervaart in Amsterdam is geschikt voor de hele familie! Er is altijd iets nieuws te bekijken in de Meervaart. Met de voorstellingen willen zij het publiek betrekken bij de activiteiten. Het verrijkt de zintuigelijke en intellectuele ervaring. Er wordt ruimte gegevens aan dromen, angsten, verlangens en verbeelding!

Bekijk de agenda!

GoKids_ITA

4. ITA

ITA (Internationaal Theater Amsterdam) is één van de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst. In het hart van Amsterdam staat deze schouwburg met een unieke instelling. Vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert ITA. Ze organiseren allerlei leuke activiteiten voor kinderen! Met je gezin kun je hier fijn terecht voor een leuk uitje. Niet alleen rondleidingen en lespakketten voor scholen.

Bekijk de agenda!

BijlmerparkTheater_kindertheater_Amsterdam

5. Het Bijlmer Parktheater

Het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost is een fijn en uniek theater met een gevarieerd en inclusief theateraanbod voor bezoekers van alle leeftijden. Het doel van het Bijlmer Parktheater is onder andere om een cultureel divers publiek te prikkelen, te vermaken en te verrijken met veelzijdig, toegankelijk en hoogwaardig aanbod. 

Bekijk de agenda!

GoKids_PLEIN

6. Plein theater

Plein theater is 'het podium van de wereld om ons heen' in Amsterdam Oost. Een toegankelijke plek met een eigenzinnig en divers programma. Plein presenteert voorstellingen voor kinderen, jongeren en voor een volwassen publiek. In PLEIN theater valt er voor elk kind en voor elke leeftijd iets te beleven! Gezelschappen komen gevarieerde voorstellingen geven met theater, mime, dans, poppen en muziek.

Bekijk de agenda!

GoKids_Poppentheater

7. Amstelveense Poppentheater

In het Amstelveens Poppentheater kan je met het hele gezin terecht voor prachtige, professionele poppen-, objecten- en beeldende theatervoorstellingen. De voorstellingen zijn speciaal gemaakt voor kinderen, maar net zo leuk voor volwassenen. Laat je verbeelding spreken en geniet van de prachtige verhalen die de voorstellingen in het poppentheater je bieden.

Bekijk de agenda!

GoKids_BlackCatTheatre

8. Black Cat Theatre

Black Cat Theatre is een kindertheater in Amsterdam-West dat zich richt op de allerkleinsten. Het stimuleren van "gewone" dingen en het spelen staan centraal, juist in de digitale wereld met veel prikkels. De verbeeldingskracht van het kind wordt continue opgezocht. De voorstellingen bij Black Cat zijn al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud! Naast de voorstelling draait het ook om het spelen (achteraf). Voorstelling, spelen, dansen en genieten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en lopend ook vloeiend in elkaar over.

Bekijk de agenda!

 

GoKids_Tolhuistuin

9. Tolhuistuin

De Tolhuistuin is een cultureel centrum in Amsterdam-Noord, aan de IJ-oever. Er is van alles te beleven voor jong en oud: kunst, muziek, eten, drinken en verdieping. Iedere zondag van de maand worden tijdens De Mooie Kinderboekentournee een kinderboek tot leven gebracht. De Mooie Kinderboekentournee is een coproductie van Tolhuistuin en Het Mooie Kinderboekenfestival. Samen met ouders kunnen kinderen genieten van deze voorstellingen. Daarna kan iedereen nog creatief aan de slag!

Bekijk de agenda

GoKids_SchouwburgAmstelveen

10. Schouwburg Amstelveen

Schouwburg Amstelveen programmeert voorstellingen voor alle leeftijden, van toneel tot cabaret en van muziek tot dans. Natuurlijk zijn er ook een groot aantal mooie, spannende, grappige en muzikale jeugd- en familievoorstellingen te zien.

Bekijk de agenda!

 

----------

Kindertheater in Noord-Holland

Ben je op zoek naar een specifieke kindervoorstelling die niet in de regio speelt, dan kan je altijd kijken in de (kinder)theaters in de omgeving. In Noord-Holland zijn er best veel (kinder)theaters. Zeker in de grotere theaters hebben ze regelmatig kindervoorstellingen en familievoorstellingen spelen. Voornamelijk in de schoolvakanties zijn er extra voorstellingen voor kinderen. Samen met jouw (klein)kinderen is theater dus een perfect dag uitje.

Bekijk ze allemaal!

 

Footer_Charlotte_GoKids

Heb jij nog een leuke tip die hier niet bij staat? Geef dit dan door via noord-holland@go-kids.nl en dan gaan we kijken of we deze erbij kunnen zetten en zo ook andere ouders hiermee inspireren!

Log In