Slapen bij de boer in een tenthuisje zonder stroom en wifi? Dat is toch niks voor ons? Niets blijkt echter minder waar… Want hoe lekker is het om even niets te moeten. Alleen maar leuke dingen doen en te genieten van elkaar, de boerderijdieren én de sfeervolle tenthuisjes bij Boerenbed locatie Landgoed Volenbeek in Ermelo.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Boerenbed Landgoed Volenbeek in Ermelo
Meer weten

Boerenbed Landgoed Volenbeek in Ermelo

Telgerweg, Oude Telgterweg 229, Ermelo

Op de boerderij van Landgoed Volenbeek in Ermelo op de Veluwe is het heerlijk kamperen bij de boer v... bekijk

 
BoerenBed Hoeve De Pippert in de Betuwe
Meer weten

BoerenBed Hoeve De Pippert in de Betuwe

Pippertsestraat 3, Ophemert

Vakantie tussen de koeien Midden in de Betuwe, vlakbij Tiel kan je genieten van een heerlijke vakant... bekijk

 

Slapen bij Boerenbed Landgoed Volenbeek.


Op uitnodiging van Boerenbed slapen wij 2 nachten bij Boerenbed locatie Landgoed Volenbeek in Ermelo. Midden op de Veluwe, tussen de dorpjes Putten en Ermelo ligt deze prachtige boerderij. Hier vind je tientallen koeien, héél veel kalfjes, alpaca Speech en nog veel meer lieve knuffelkonijntjes, kippen, 2 poezen en veel spelmateriaal. De kinderen zijn verkocht!

meisje bij boerenbed tenthuis

Boer Wouter en boerin Thea runnen deze boerderij samen met hun drie kids. Op Landgoed Volenbeek vind je 10 sfeervolle tenthuisjes, allemaal ingericht met comfortabele bedden, een eigen kachel, een fijne bank en heerlijke eettafel. Maar.. zonder elektriciteit en wifi. Terug naar de basis. En hoewel we eerlijkheidshalve een beetje bang waren of wij dit leuk zouden vinden, kunnen we volmondig zeggen: het is genieten!

Alle tenthuisjes hebben een ruime, afgescheiden tuin met relaxstoelen, een picknickbank en sommigen hebben zelfs een eigen hottub! Dat is lekker ontspannen! Een aantal huisjes hebben een eigen buitendouche, bij sommigen maak je gebruik van je privé douche bij de boer óf je hebt een privé douche in de tent. Je hebt altijd warm water en een eigen sanitair. Kamperen moet ook comfortabel blijven…

Hottub boerenbed tenthuis

En wat je ook altijd hebt: een fantastisch uitzicht op het weiland tijdens het wakker worden. En met een beetje geluk zie je de koeien grazen in de wei. Met achter je ook nog eens bos is onthaasten en genieten hier géén loze kreet maar de werkelijkheid.

Ultiem genieten voor kinderen

De kinderen zijn razend enthousiast. Er is zoveel te zien én te doen. Crossen met de skelter over het boerenerf, even de energie eruit springen op de trampoline, of liever knuffelen met konijnen en cavia’s? Het kan hier allemaal! Wat ook kan is boer Wouter helpen met zijn dagelijkse klusjes. Kinderen mogen helpen om de stal uit te mesten, water aan de dieren te geven, wandelen met Alpaca Speech en zelf eieren rapen. Mijn kinderen vinden het fantastisch! Al meteen de eerste middag wordt er druk met de kruiwagen stro gekruid en krijgen de kalfjes schoon stro in de stal.

kind helpt boer

Natuurlijk ontbreken de knuffels ook niet. Kalfjes en kinderen helemaal gelukkig. Wat wil je nog meer?

kinderen knuffelen met konijnen

Ontvangst en verkenning boerderij Landgoed Volenbeek

Het ontvangst door boerin Thea is allerhartelijkst. We krijgen een uitgebreide rondleiding over het erf, langs de dieren en natuurlijk de tenthuisjes. De kinderen zijn laaiend enthousiast en kunnen niet wachten om alles te ontdekken.

Leuk detail: je mag je eigen bagage met de kruiwagen naar je tent brengen. Helemaal in stijl met het boerenleven. Nadat we onze tent ingeruimd hebben, is het tijd om zelf alles te verkennen.

Boerenbed Landgoed Volenbeek bagage kruien

Het eerste dat we doen is verse broodjes voor het ontbijt bestellen in de boerenwinkel. Elke ochtend brengt de lokale bakker een bezoek aan de boerderij. Ook schaffen we wat noodzakelijke producten aan in de boerderijwinkel. Hier kun je verse ‘boeren producten’ zoals eieren, groente, kaas en melk kopen. Maar ook warme sokken, kaarsen en waxinelichtjes. Geen overbodige luxe aangezien je zonder stroom leeft…

De eerste avond wordt er een pizza avond georganiseerd. Wat een mazzel! We smullen van heerlijke verse en zelfgemaakte pizza door boerin Thea op de steenoven. En dat is genieten met een grote G!

pizza avond bij landgoed Volenbeek

En dat de kinderen ook genieten bevestigt mijn zoon wel door de vraag: mama gaan we hier volgend jaar weer naartoe? Ik vind het zo leuk. Een groter compliment is er niet! De meegenomen tablet wordt tijdens ons hele verblijf amper aangeraakt. Ze spelen met andere kinderen die binnen no time vriendjes worden. En de konijnen en cavia’s worden veelvuldig geknuffeld. Ook de skelters maken overuren!

Op en top kamperen: douchen in de buitenlucht

Nadat we onze buikjes rond hebben gegeten met een heerlijke pizza is het tijd om de buitendouche uit te proberen en de kids klaar te maken voor de nacht.
En eerlijk is eerlijk: buiten douchen is even wennen voor ons, maar hé, we laten ons niet kennen en nadat de knop is omgezet gaat het helemaal prima.

Beide kinderen vinden het super stoer en ook een klein beetje spannend dat ze gaan slapen in een donkere tent. Ze kiezen zelf een eigen slaapplek: de jongste ligt in het stapelbed en de oudste verkiest de bedstee.  Alle indrukken en ervaringen van de eerste dag zorgen ervoor dat zowel mijn zoon als dochter vlot slapen. Leven in de buitenlucht maakt slaperig!

Kind slaapt in bedstee boerenbed

En ook voor mijn man en ik geldt: geen schermtijd, maar genieten van elkaar en de omgeving. Nadat we buiten een lekker glaasje hebben gedronken is het tijd voor een ouderwets potje kaarten. Gezellig met kaarslicht én het licht van de lampionnen valt het ons alles mee. De tent is super sfeervol verlicht!

Ook wij slapen heerlijk in de tent. De matrassen zijn comfortabel en de dikke dekbedden zorgen ervoor dat het warm blijft. Krijg je het toch koud? Er is voldoende hout aanwezig om de kachel op te stoken.

sfeervol tenthuis boerenbed

De volgende dag

De volgende ochtend worden we niet wakker van het geluid van voorbijrazende auto’s, maar van tjilpende vogels, een haan die kraait en loeiende koeien. Kortom, het boerenleven! Dat is pas lekker wakker worden.

jongen in hangmat voor tenthuis

En voor ons is het toch wel op en top genieten om wakker te worden met een kopje thee/ koffie en ondertussen genieten van het uitzicht: grazende koeien in de wei. We hebben overigens erg mazzel. Tijdens ons verblijf is het heerlijk weer en de zon die net opkomt maakt de omgeving zelfs sprookjesachtig.

Ultiem genieten bij Boerenbed

Nadat we ons ontbijt op hebben maken we ons klaar voor de dag. Er is zoveel te doen! De kinderen rennen meteen naar buiten. Wij gaan naar de konijntjes mama! En daarna spelen op de trampoline en skelter rijden. Overigens is het ook leuk om een (bos) wandeling te maken met Alpaca Speech. Check wel eerst even of hij zin heeft, want wij kwamen niet verder dan de oprijlaan. Maar ook dat hoort erbij!

Alpaca wandeling Boerenbed Landgoed Volenbeek

 

Omgeving Boerenbed Landgoed Volenbeek

Wist je dat Landgoed Volenbeek in een prachtige omgeving ligt? Als je even wat anders wilt dan rondkuieren op de boerderij kun je een bezoek brengen aan Harderwijk, Elburg of één van de andere stadjes in de omgeving. Ook kun je fietsen huren bij Wouter en Thea. Maak een prachtige fietstocht door de omgeving. Wij kiezen voor een wandeling over een deel van het Klompenpad. We wandelen door het bos, over de weilanden en langs boerderijen. Helemaal top!

Omgeving Boerenbed Landgoed Volenbeek
Caption

 

’s Middags bezoeken we het gezellige stadje Harderwijk wat op slechts 15 autominuten rijden ligt.
Een top dagje zo! Bij terugkomst op de boerderij rennen de kinderen wederom richting knuffelschuur. Eerst konijnen en cavia’s knuffelen.

Wij genieten ondertussen in de tuin van het zonnetje met een verfrissend drankje. En we kijken al uit naar het avondeten: we gaan zelf pannenkoeken bakken op de houtkachel. Hoe lekker wil je het hebben!

 Pannenkoeken bakken kachel tenthuis boerenbed

De pannenkoeken worden gemaakt van verse melk van de boerderij. En dat proef je. De pannenkoeken smaken top. Ook de tweede avond is wederom van  rust, ruimte en onthaasten. Hier kunnen we wel aan wennen! Maar helaas, aan alles komt een eind. De volgende ochtend zit ons verblijf er alweer op. We kijken terug op een heerlijk verblijf dat helaas veel te snel voorbij is gegaan. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Pannenkoeken eten bij Boerenbed Landgoed Volenbeek

Kortingsactie Boerenbed

Wil jij nou ook genieten van een verblijf bij een Boerenbed locatie? Wij mogen jou van Boerenbed maar liefst 10% korting geven op een verblijf bij een Boerenbed locatie naar keuze. Wanneer jij in de maand mei een verblijf boekt voor het seizoen 2024 profiteer je van een leuke korting. Gebruik hiervoor de code: BB24GOKIDS10.uitzicht tent Boerenbed Landgoed Volenbeek

Boerenbed Landgoed Volenbeek uitzicht tent

Over Boerenbed


Waar komt melk vandaan? Hoe groot is een koe? Bij Boerenbed zien ze het als missie om iedereen te leren begrijpen waar voedsel vandaan komt en welke rol boeren spelen in onze samenleving. Als je nieuwsgierig bent naar het boerenleven boek dan zeker een verblijf bij de boer. Zo ontdek je op een relaxt vakantietempo een hoop interessante dingen en als je zin hebt, mag je altijd een handje meehelpen. Je vindt de Boerenbed locaties tegenwoordig op maar liefst 60 boerderijen door heel Europa. En ook in Nederland zijn tal van leuke boerderijlocaties te ontdekken. Dus, wacht niet te lang en boek jouw verblijf met een mooie korting!

Boerenbed locatie Landgoed Volenbeek
Caption

 

kinderen in de hangmat bij Boerenbed Landgoed Volenbeek

Slapen bij de boer!

Log In