Iedereen die onze oudste dochter kent, weet dat Rosalie al heeeel ver van te voren uitkijkt naar haar verjaardag. Slingers, cadeautjes, taart, trakteren en natuurlijk ook haar KINDERFEESTJE! Ze wist dan ook al maanden van te voren tot in detail wat ze wilde: een prinsessenfeest op het kasteel. Gelukkig zijn er in onze regio ontzettend veel kindvriendelijke kastelen te vinden. Zo ook Kasteel Hernen! 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kasteel Hernen
Meer weten

Kasteel Hernen

Dorpsstraat 40, Hernen

In de omgeving van Wijchen ligt Hernen. Een dorpje met een afwisselend en waterrijk buitengebied. Er ... bekijk

 

Kasteel Hernen met kinderen

Dit indrukwekkende middeleeuws kasteel in Hernen is een echte aanrader om te bezoeken. Kinderen mogen met de 'pratende lantaarn' op onderzoek uit en ontdekken op een speelse wijze weetjes over het verleden van deze bijzondere locatie. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Maar voor ons even nog belangrijker...... je kunt hier terecht voor een kinderfeestje op een heus kasteel!

kasteel hernen zijaanzicht

Meer info en boeken

Een fantastisch kasteelfeestje 

Wij hebben ons kinderfeestje gevierd op een woensdag in april. Nadat we alle kids op school hadden verzameld zijn we eerst naar ons huis gegaan. Hier hebben we broodje knak op, cupcakes versierd en natuurlijk de cadeautjes uitgepakt. Vlak voor vertrek naar Kasteel Hernen mochten alle kinderen zich verkleden. We hadden vijf prachtige prinsessen en één super stoere ridder (op pad met 5 meiden vind ik persoonlijk sowieso al stoer). 

Al vanuit de auto begon het avontuur. Bij aankomst zie je namelijk meteen hoe indrukwekkend dit kasteel is. Er klonken dan ook direct verschillende oehhhh's en ahhhhh's vanaf de achterbank. De jarige job stuiterde de auto uit en na een kort stukje lopen vanaf de parkeerplaats sta je bij de kasteelpoort. 

kinderfeestje kasteel hernen

De kinderen konden niet wachten en bestormden dan ook zowat het kasteel. Gelukkig stonden er bij de entree al twee zeer aardige kasteelmedewerkers ons op te wachten. Zij vertelden ons dat we door het kasteel mochten dwalen met de "pratende" lantaarn én dat we op zoek moesten naar de code om de schatkist te kunnen openen! 

op avontuur tijdens je kinderfeest bij kasteel hernen

Met een grote bos sleutels en de lantaarn zijn we op pad gegaan. Tijdens onze ontdekkingstocht vertelde de kasteelmuis (via de pratende lantaarn) over het leven in het kasteel en konden we meedoen met leuke opdrachtjes. Daarnaast stonden er in verschillende ruimtes, speciaal voor ons feestje, een aantal kleine kistjes. Bij elk kistje moesten we op zoek naar de juiste sleutel, de opdracht goed uitvoeren en op zoek naar een cijfer. Zo zijn alle genodigden op audiëntie geweest bij prinses Rosalie, mochten ze voelen hoe zwaar een ridderuitrusting was, hebben ze naar het spannende verhaal van de verdwenen toren geluisterd en nog veel meer.

kinderfeestje kasteel hernen

Na afloop hadden we vier cijfers waarmee we dé schatkist konden openen. Hieruit kwam een cadeautje voor de jarige en een kleinigheidje voor alle aanwezigen! En dat was nog niet eens het einde. Na het in ontvangst nemen van de schat mochten we namelijk op een picknicktafel nog even lekker genieten van ons zelf meegebrachte eten en drinken (dit kun je overigens ook kopen in het 'Keldertje' als je geen zin hebt om dit zelf te nemen). Daarna mochten de kinderen op de binnenplaats zelfs nog boogschieten. Dit leverde vooral veel leuke foto's op met serieuze en geconcentreerde snoetjes. 

boogschieten kasteel hernen

Als afsluiter mochten we nog rondom het kasteel op speurtocht, maar we hadden het zo leuk gehad in het kasteel dat we hier helaas geen tijd meer voor hadden. Er wordt dan ook benoemd op de website van Kasteel Hernen dat het feestje ongeveer 1,5 uur duurt, maar je kunt dit heel gemakkelijk verlengen met een leuke wandeltocht om het kasteel of een gezellige picknick. Zelf meegebrachte drinken en/of eten is buiten namelijk gewoon toegestaan. Ook wellicht leuk om te weten, is dat dit een betaalbaar* kinderfeestje is waar je echt waar krijgt voor je geld. En handig om te weten is dat de kinderfeestjes bij Kasteel Hernen te boeken zijn van april t/m oktober. Dit is met uitzondering van schoolvakanties, want tijdens de vakanties zijn er extra kinderactiviteiten die vaak ook super geschikt zijn voor kinderfeestjes. Wil je meer weten?

Bezoek de website

Ons feestje was in geval een ontzettend groot succes! De jarige en alle vriendjes en vriendinnetjes hebben enorm genoten. 

 

* Wij erkennen dat 'betaalbaar' een relatief begrip is en we kunnen natuurlijk niet in andermans portemonnee kijken.

Log In