Afgelopen weekend hadden we de eer om een kinderfeestje te testen bij Kasteelpark Born, en wat een leuke ervaring was dat! Op pad met vier enthousiaste Go-Kids Reporters die er ontzettend veel zin in hadden, kozen wij voor het Lama-arrangement. Bij dit kinderfeestje ontvangt elk kind een bingokaart met 12 foto's van dieren en voorwerpen die ze onderweg kunnen tegenkomen in het park. Met de bijbehorende plattegrond kunnen we de route volgen terwijl de kids op zoek gaan naar de dieren op hun bingokaart. Als alle items zijn gevonden, krijgen de kinderen een presentje bij de horeca. En als afsluiter eten we natuurlijk frietjes met snacks. Want volgens onze Go-Kids Reporters hoort dat natuurlijk bij een echt kinderfeestje! En dat vinden ze bij Kasteelpark Born ook, want het eten voor de kids zit bij het arrangement inbegrepen!

Kasteelpark Born | Kinderfeestje | Go-Kids Limburg  Kasteelpark Born Kinderfeestje

Kinderfeestje bij Kasteelpark Born

De ingang is pas vernieuwd en ligt nu aan de andere kant van het park en ziet er werkelijk super mooi uit. Bij de ingang wordt ons verteld dat we bij de horeca de bingokaarten kunnen ophalen voor de kids. We krijgen bij de horeca een envelop met voor ieder kind een eigen unieke bingokaart, een plattegrond en elk kind krijgt een eigen stempel om de dieren die ze hebben gevonden mee af te stempelen op de bingokaart. De kinderen kunnen niet snel genoeg beginnen. Wie zal als eerste de bingokaart vol hebben?

Kinderfeestje bij Kasteelpark Born  Kinderfeestje Kasteelpark Born

Lama-Arrangement 

De spannende zoektocht door het park begint en de eerste stempel kan al gezet worden. We starten onze zoektocht bij de kinderboerderij, waar we een kalkoen, alpaca's en geitjes tegenkomen. En dan komen we bij het verblijf van de otters. Wat is dit tof om de otters van zo dichtbij te zien. Ze spelen met elkaar, rollen over elkaar heen, plonsen weer in het water en komen dan weer eens een kijkje aan het hek nemen. Waarschijnlijk zijn ze net zo nieuwsgierig naar ons, als wij naar hun. De kids vinden deze otters echt mega schattig en blijven hier een hele poos staan. Maar als we onze bingo kaarten willen vullen, zullen we op zoek moeten gaan naar nog veel meer dieren. We lopen verder en komen echt hele leuke maar ook bijzondere dieren tegen, zoals een hele kleine aapjes, Lynxen, Stekelvarkens, vogels, schildpadden, walibi's en nog veel meer. De eerste stempels worden gezet, en er is zelfs al iemand die al bijna de helft van de stempelkaart vol heeft. Maar betekent dat ook dat dit de winnaar is? Daar komen we maar op één manier achter. ;-)

Kasteelpark Born Kinderfeestje  Kasteelpark Born

We komen bij picknickbankjes uit en besluiten dat dit een goed moment is om even een pauze in te lassen. We kunnen even zitten, eten een lekker broodje dat we zelf hebben meegenomen en bestuderen de plattegrond nog eens. De bingokaarten worden door de kids met elkaar vergeleken; wie heeft ondertussen de meeste dieren gevonden? We hebben nog zeker de helft van het park te gaan en de kids gaan enthousiast verder. Het dier waar ze het meest naar uitkijken is de kameel! We besluiten om nog even twee zakjes voer te kopen aan de kassa voor 1 euro per stuk, zodat de kids onderweg ook de dieren kunnen voeren. 

Kinderfeestje bij Kasteelpark Born Kasteelpark Born kinderfeestje

Bingo!

Wat een ontdekkingstocht was het! De eerste bingokaart was vol toen we bij de ezeltjes aankwamen. Onderweg kwamen we talloze dieren tegen, van majestueuze trompetzwanen, die zelfs aan het broeden waren en waar we dus heel stilletjes langsliepen, tot de nieuwsgierige kameel die onze brokjes maar al te graag wilde oppeuzelen. De kids hebben tot het einde goed meegedaan om alle dieren te vinden en ze af te stempelen op hun bingokaarten. Totdat elk kind zijn eigen bingokaart vol had. Stuk voor stuk trots!

Speeltuin Kasteelpark Born   Klimmen Kasteelpark Born

Spelen & eten

Na al dat avontuur is het tijd voor wat ontspanning en plezier in de grote speeltuin van het park. Terwijl de kinderen zich uitleven, kunnen wij genieten van een welverdiend drankje op het terras. Het is heerlijk om even te ontspannen en te genieten van de omgeving terwijl de kinderen zich vermaakten. Rond 16:00 uur is het tijd voor het eten. Elk kind wordt getrakteerd op een Snackpoint Kidzbag, met onder andere frietjes met mayo en ketchup, verschillende snacks, een Capri-sun, een lollie en een verrassing. Het was de perfecte afsluiting van een dag vol plezier!

KidsBag Kasteelpark Born   kinderfeestje, frietjes eten bij Kasteelpark Born

Het kinderfeestje bij Kasteelpark Born was een groot succes. Met het ontdekken van alle dieren, plezier in de speeltuin en een smakelijk feestmaal was het een dag vol avontuur en plezier. We komen zeker nog eens terug!

Kinderfeestje bij Kasteelpark Born

Willen jullie ook zo een te gek kinderfeestje vieren bij Kasteelpark Born? Check hier dan alle arrangementen en reserveer meteen het feestje!