In de Lente eropuit met kinderen. Heerlijk weer naar buiten of nog lekker warm binnen. Er is genoeg te doen in de Lente rond Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek.

Lente uitjes

Lente in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Ik vind de Lente altijd de mooiste tijd van het jaar. De natuur begint weer te leven, de eerste groene blaadjes komen weer aan de takken, alles wordt zo mooi fris groen. En we kunnen al weer bijna 'met zonder jas' naar buiten. 

Lente in de Apenheul 

Lente in Apeldoorn
In het prachtige, groene park van Apenheul vind je wel 35 verschillende soorten apen. Meer dan de helft van de 300 apen loopt zelfs los tussen de bezoekers! Met een seizoenkaart kun je onbeperkt apen spotten. En bij je tweede bezoek heb je je seizoenkaart al terugverdiend!
Koop nu jouw seizoenkaart met 24% korting voor maar 26,95 euro (3 t/m 12 jaar) of 29,95 euro (13+ jaar)!
Kom de aap uithangen! ➤


Vier de lente in de Julianatoren

Lente uitjes voor kinderen in Apeldoorn
Vanaf 24 maart is de Julianatoren weer geopend. Met twee grote evenementen. Kom op 24 maart of in het Paasweekend van 29 maart t/m 1 april paaseieren zoeken met Jul & Julia bij kinderpretpark de Julianatoren. De paashaas heeft hééééél veel paaseieren verstopt in het Julianatoren-bos. Tegelijk start Het grote Lentefestijn. Er zijn weer heel veel toffe shows en volop spanning te beleven.
Dat wordt genieten! ➤


Wat te doen in de lente in Deventer

Lente in Deventer
Lekker buiten spelen? Nee hoor! We blijven gewoon binnen! 
Speelgoedmuseum Deventer heeft een nieuwe expositie. Super leuk, kom je ook kijken. Ontdek de Expositie over spelen in de jaren '90. Vanaf 16 maart 2024 kun je hier Flippo’s, Tamagotchi’s, Barbies, Playmobil, Pokémon en ander nostalgisch speelgoed van dichtbij bewonderen.
De wereld schakelde over van discmans naar mp3-spelers en van neonkleuren naar zachte tinten. De mobiele telefoon en e-mail maakten de wereld kleiner en meer verbonden. Terwijl de Spice Girls de hitlijsten domineerden, zagen Tamagotchi en Pokémon het daglicht. 
Kom spelen! ➤


Agenda tips in de lente

Lente in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Agenda tips voor deze lente in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

De komende weken zijn er weer bijzondere activiteiten voor jouw kinderen.


DJ Party in Apeldoorn

Lente in Apeldoorn
Zondag 10 maart 2024 is het vanaf 11 uur feest in Apeldoorn. DJ Rogier de Avonturier komt een geweldig feestje maken in Monkey Town Apeldoorn. 
Dat wordt swingen! ➤ 


Bezoek het Royal Light Festival in Apeldoorn

Lente in Apeldoorn agenda tips voor kinderen
Van woensdag 13 tot en met zondag 17 maart 2024 vindt de tweede editie van het Royal Light Festival plaats. Op diverse plekken in Apeldoorn wordt Lichtkunst van nationale en internationale lichtkunstenaars geplaatst en geven de Koninklijke en groene stad op die wijze kleur.
Magisch uitje! ➤


Kinderkleding en speelgoedbeurzen in Deventer en Zutphen

In het voorjaar zijn er weer leuke kinderkleding en speelgoedbeurzen in onze regio.

Kinderbeurs XXL Zutphen

kinderkleding en speelgoedbeurs Zutphen
Kom zondag 17 maart 2024 ook naar de grootste, gezelligste en leukste kinderbeurs van Nederland. op Kinderbeurs XXL koop en verkoop je de leukste kinderkleding en speelgoed.
Super veel leuke kramen! ➤

Kinder- en kledingbeurs Deventer

Kindekleding en speelgoedbeurs Deventer
Op zaterdag 23 maart 2024 vindt de voorjaars- en zomereditie van de kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats in het speeltuingebouw de Zandweerd in Deventer van 10.00 tot 12.30 uur.
Leuk shoppen voor kleine prijsjes! ➤


Nationale klimbosdag

Lente in Apeldoorn
Kom op 24 maart in actie en doe mee met de Nationale klimbosdag. Bij Klimbos Apeldoorn en Klimbos Ruurlo kun je voor 17,50 komen klimmen. Hiervan maken de klimbossen 1 euro over naar het goede doel: Trees 4 all.
Goed bezig! ➤


Uitagenda tips voor kinderen

Ontdek hier nog meer leuke leuke agenda tips voor kinderen in de lente in onze agenda.

Onze top tips:

Check onze agenda! ➤


Lente inspiratie blogs

Ontdek hier onze overzichtspagina's, boordvol met de leukste, lekkerste, mooiste en bijzondere tips.

 

 


Wandelen met kinderen

Wandel je lekker warm op de leukste wandelplakken in de regio. Willen jouw kinderen nou niet graag mee wandelen. Ga dan eens op pad met Geocaching: een soort schatzoeken 2.0. Check onze topplekken en ga zelf op pad. 
Toffe wandelingen met kinderen! ➤

Kikkerdril 

Vanaf eind maart is er weer kikkerdril te vinden in poel of sloot. Wij namen vorig jaar dril mee naar huis en weken lang was de bak met kikkervisjes het eerste wat ’s ochtends gecheckt werd. Dus... wapen je met schepnet en emmer (of een plastic 2 liter melkcontainer, werkt ook gewoon) en maak het een missie! Vervolgens is wat vers water scheppen iedere paar dagen natuurlijk ook een goede reden voor een frisse neus! Voor alle ins and outs voor het verzorgen van de visjes is er online genoeg te vinden.
Kikkervisjes vangen met kinderen! ➤

buitenspeelgoed

De hoogte in bij de mooiste uitkijktorens van Gelderland

Wat ook echt tof is, is wandelen naar uitkijktorens. Wij zochten de 30 mooiste uitkijktorens op. De meeste torens kun je wel gratis bezoeken, voor sommigen moet je een kleine vergoeding betalen. Maar dat uitzicht wat je dan daarvoor krijgt is echt de moeite waard!!!
Kijk zo gaaf deze uitzichten! ➤

Klimmen in een klimbos in Gelderland

Kun je geen genoeg krijgen van die mooie uitzichten, bezoek dan een klimbos. Check hier de tofste klimbossen van Gelderland.
Dé tofste klimbossen! ➤

 

 

☆ Lente uitjes voor kinderen  ☆

 

Geniet van deze dagen, ontdek de eerste groene blaadjes en bloemknopjes die al weer naar boven komen. Doe samen leuke dingen met je kind. Voor je het weet is de tijd al weer voorbij.

Liefs Judith