Bekijk hier de leukste uitjes voor een dagje weg op de Veluwe met Pasen. Het Paasweekend is echt genieten met elkaar. Wij hebben voor jullie kinderen de leukste tips verzameld in een handig overzicht. 
En wil je komen overnachten met Pasen op de Veluwe? Wij hebben hele leuke tips! Kom bijvoorbeeld paaseieren zoeken bij de boer. Check de leukste overnachtingen hier ➤ 

Fijne Paasdagen!

➤ Eieren zoeken

➤ Eropuit met Pasen

➤ Uit eten met Pasen

➤ Knutselen met Pasen


Palmpasen

Palmpasen op de Veluwe met kinderen
Pasen begint natuurlijk met Palmpasen, de laatste zondag voor Pasen. Op deze dag vieren christenen de intocht van Jezus in Jeruzalem. Hij reed op een ezel de stad in en de mensen wuifden hem juichend toe met palmtakken. Tegenwoordig maken sommige kinderen nog palmpaasstokken. Die zijn versierd met groene takken, slingers en snoep. Bovenop de stok zit een haantje van brood. De palmpaasstok lijkt wel een beetje op een boom en herinnert aan de nieuwe lente. De week voor Pasen was vroeger ook de tijd van de grote schoonmaak. Het werd lente en je kon weer werken op het land. Alles moest op orde zijn. Mensen kochten nieuwe kleren om er op hun 'paasbest' uit te zien.
Bij Museum Elburg kun je op zaterdag 23 maart een paasstok komen versieren, heel gezellig en daarna ga je in een mooie optocht achter elkaar aan om iedereen je stok te laten zien.
Geef je snel op! ➤

 


» Eieren zoeken op de Veluwe «

 

Wat ga jij doen met Pasen?

Er is zoveel leuks te doen. Je kunt er gewoon lekker op uit gaan. Maar bij de meeste uitjes worden ook speciale paasactiviteiten aangeboden. Zoals Paaseieren zoeken. Maar ook speurtochten of een paasbingo. Wij zochten de leukste uitjes met Pasen voor je op.


Paaseieren zoeken bij Klimbos Ermelo

Pasen in Ermelo op de Veluwe met kinderen
Kom eieren zoeken in het mooie bos van Ermelo. Waar zouden ze verstopt zijn? Laag op de grond of hoog in de bomen? Je mag ondertussen in ieder geval ook de nieuwe 70 meter lange zipline uitproberen.
Hij gaat over de weg! ➤


Paaseieren zoeken bij de HappyFarm in Terschuur

Happy Farm Eieren zoeken Pasen in Terschuur
De dames zijn al fanatiek aan de leg voor Pasen bij Speelboerderij de HappyFarm in Terschuur. Zouden zij ze ook zelf verstoppen? Goede vrijdag en zaterdag zijn ze geopend van 12.00 t/m 18.00 uur. 
Op de Speelboerderij! ➤


Vindt het gouden ei

gouden ei met pasen op de Veluwe
De paashaas verstopt ook dit jaar eieren op recreatiepark de Boshoek tijdens Pasen. Er liggen tientallen eieren verstopt maar één ei is wel erg speciaal, namelijk het Gouden Ei. Vind jij het Gouden Ei? Dan win je een super toffe prijs.


Win een kinderfeestje

Pasen in Nunspeet
Kom gezellig met de Paashaas op zoek naar paaseieren op Tweede Paasdag bij de Boskabouter in Vaassen, Nunspeet of Wezep. Vind het GOUDEN EI en win een kinderfeestje.
Kom je naar Vaassen dan kun je gelijk komen spelen in Nico's nieuwe speelkelder!
Geef je snel op! ➤


Boter, kaas en eieren tijdens Pasen

Pasen in Wapenveld op de Veluwe met kinderen
Op tweede paasdag kun je eieren zoeken bij het Nationale Zuivelmuseum in Wapenveld. Tijdens het Paasweekend opent het Zuivelmuseum weer haar deuren. Er zijn diverse activiteiten, waaronder oud Hollandse spelletjes, zoals sjoelen met kazen en het gatenkaasspel. Verder kun je kruidenboter maken, kazen proeven, een leuke speurtocht lopen en je eigen een 'boter-kaas-eieren' spel maken.
Check het programma! ➤


Paaseieren zoeken bij Klimbos Nederland

Paaseieren zoeken bij Klimbos Nederland
Tijdens 1e en 2e paasdag kan je bij Klimbos Veluwe in Apeldoorn paaseieren zoeken! Hoeveel vind jij er en eet je ze in 1 keer op?
Zo'n leuk klimbos! ➤


Paaseieren zoeken in de Julianatoren

Paaseieren zoeken
Kom in het Paasweekend paaseieren zoeken met Jul & Julia bij kinderpretpark Julianatoren. De paashaas heeft hééééél veel paaseieren verstopt in het Julianatoren-bos. 
Kun jij ze vinden? ➤


Kom Pasen vieren bij Speelboerij Binky

Pasen bij Binky in Apeldoorn
In het Paasweekend krijg je bij de kassa van Speelboerderij Binky een leuke paasspeurtocht mee. Vind jij alle eieren met de letters? Misschien kom je Binky of de paashaas ook nog wel tegen tijdens het spelen of bij één van de vele andere leuke activiteiten.
Een hele belevenis! ➤


<< Terug naar overzicht!

♣ Eropuit met Pasen ♣

 

Pasen in de Veluwse natuur

Pasen bij bezoekerscentrum Nunspeet
Kom dit Paasweekend naar Bezoekerscentrum Nunspeet voor een gezellige speurtocht met kompas en opdrachten en raadsels. Wandelen, fietsen of steppen, er is keuze genoeg. Ook heb je hier een super leuke winkel met hele toffe natuurproducten voor in huis of je tuin. Zeker ook leuk als origineel cadeautje.
Pasen voor de hele familie ➤


Pasen in de Apenheul

Pasen in Apeldoorn
In het prachtige, groene park van Apenheul vind je wel 35 verschillende soorten apen. Meer dan de helft van de 300 apen loopt zelfs los tussen de bezoekers! Met een seizoenkaart kun je onbeperkt apen spotten. En bij je tweede bezoek heb je je seizoenkaart al terugverdiend!
Koop nu jouw seizoenkaart met 24% korting voor maar 26,95 euro (3 t/m 12 jaar) of 29,95 euro (13+ jaar)!
Kom de aap uithangen! ➤


Een kijkje achter de schermen

Pasen op de Veluwe
De nieuwe Zandsculpturen in Garderen zijn nog volop in opbouw. Wij mochten al een kijkje nemen achter de schermen en dat was echt super tof. Wil jij nou ook graag eens een echte kunstenaar aan het werk zien? Dat kan! Tussen 18 en 30 maart is er nog een grote groep kunstenaars aan het werk om de laatste hand aan de tentoonstelling te leggen. Ook wordt de decoratie aangelegd en worden de voorbereidingen gedaan voor de tuinaanleg. Een echt uniek kijkje achter de schermen! De kinderen keken hun ogen uit.
Echt super tof! ➤


Spannend uitje met Pasen

Pasen bij Events op de Veluwe
Speciaal voor de wat oudere kinderen. De digitale escaperoom X-Cube van Events op de Veluwe. Lukt het jullie om met je eigen team in 30 minuten een meesterspionnen actie uit te voeren? Kunnen jullie een topscore behalen? Wij zijn al geweest en dit was zo spannend.
Durf jij het aan? ➤


Lente Speurtocht met Pasen

Lente Speurtocht Kasteel Cannenburch in Vaassen
Ga speuren bij Kasteel Cannenburch, vanaf 2e Paasdag wandel je weer een toffe Lente Speurtocht door het kasteelpark van Vaassen. En wij duimen voor mooi weer, want als het lekker warm is, kun je ook prima het blotevoetenpad met je kinderen lopen in het kasteelpark. 
Heerlijke speurtocht! ➤


Actief uitje met Pasen 

Klimbos Ermelo met Pasen op de Veluwe in Gelderland
Yes, het is weer zover. Klimbos Ermelo is ook weer uit haar winterslaap geklommen. Met 9 gave klimparcoursen voor iedereen een uitdaging. Het nieuwste parcour The Falcon is 12 meter hoog en begint met een 70 meter lange zipline over het terras, de weg en de parkeerplaats!
Reserveer gauw een plekje! ➤


Eropuit in het Paasweekend

Pasen in Terschuur
Kom kijken bij de nieuwste expositie bij het Oude Ambachten en Speelgoed MuseumBarbie Around the World. Deze nieuwe tentoonstelling is een groot succes. 
Kom ook langs! ➤


Een Paastastisch dagje uit

Eropuit met Pasen op de Veluwe
Zouden ze eigenlijk ook Paashazen hebben in de mini dierentuin van kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe. Ze zijn in ieder geval wel gewoon open met Pasen, dus check het zelf maar en kom lekker spelen in het Paasweekend.
Wij zijn benieuwd! ➤


1e en 2e Paasdag geopend

ZERO55 Apeldoorn met Pasen
Altijd leuk om activiteiten te combineren bij ZERO55 in Apeldoorn. We gingen lasergamen en bowlen. Een super toffe combi. Eerst een gezellig balletje rollene en daarna met elkaar de strijd aan in de gave lasertag area. Wist je al dat zij het hele Paasweekend ook open zijn?
Toe aan een uitdaging? ➤


Gratis naar Paleis Het Loo 

Pasen bij Paleis Het Loo met kinderen
In de Museumweek (30 maart t/m 5 april) mag je met de Museumkaart van iemand anders naar Paleis Het Loo. Gratis dus!
Heb jij een Museumkaart? Leen de kaart aan iemand anders uit voor een dagje Paleis Het Loo.
Tip: 
Vanaf 20 april is er weer een nieuwe tentoonstelling in het Paleis te zien: 'Bloom’. Het laat zien waarom bloemen zo aantrekkelijk zijn. Ze zijn er maar heel even. Maar is het de geur, kleur of korte bloeitijd wat ze zo bijzonder maakt?
Voor later in de agenda! ➤


Uitagenda Veluwe voor kinderen

agenda Pasen met kinderen
In onze agenda staan altijd super leuk tips voor speciale dagjes uit. Handig om op te slaan voor later. Neem je regelmatig even een kijkje op onze site? 

  • Vanaf Goede Vrijdag kun je weer een E-chopper huren bij Multi Fun Bussloo voor een super tof ouder-kind uitje

  • Check de kortingsactie van de Julianatoren

  • Eieren zoeken bij speeltuin Emst, vanaf Pasen weer open

  • Boek alvast een zomerkamp voor je kind, de leukste zitten altijd snel vol!

  • Bezoek 30 maart de Paasmarkt in Ermelo

  • 8 en 9 mei: Maaiveldfestival in Apeldoorn

Check onze agenda! ➤ 


Dagje weg met kinderen op de Veluwe

Er zijn nog veel meer leuke uitjes met kinderen op de Veluwe. Dit Paasweekend, maar ook het hele voorjaar gaat weer super worden.


<< Terug naar overzicht!

♥  Uit eten met Pasen op de Veluwe ♥

 

Paastafel

Met Pasen staan er de lekkerste gerechten op het menu. Bij restaurants pakken ze vaak goed uit met prachtige versiering en aankleding op je tafel. Kom genieten!


Spectaculair Paas event in Hoog Soeren

Pasen in Hoog Soeren
Bij Hotel Oranjeoord vieren ze Pasen op een spectaculaire manier voor alle leeftijden! Bereid je voor op een weekend vol plezier en vermaak. Geniet op 1e en 2e Paasdag van live muziek, entertainment en speciale activiteiten voor de kinderen: Ga mee eieren zoeken, laat je schminken, proef de heerlijkste ijsjes uit de ijscokaren doe coole kunstjes op het springkussen. Het wordt een onvergetelijke ervaring! Of je nu alleen komt brunchen, komt dineren of een compleet nachtje erop uit gaat. Reserveer nu jouw plekje bij Hotel Oranjeoord en maak je klaar voor een geweldig Paasweekend! 
Dat wordt een heerlijke Pasen! ➤


Paasbrunch met leuke activiteiten

Pasen op de Veluwe met kinderen
Bij Multifun Bussloo geniet je met Pasen op het terras of in één van de heerlijke horecaruimtes binnen. Dit jaar serveren ze een heerlijke Paasbrunch met natuurlijk de onmisbare paasstol, huisgemaakte soep, diverse lekkere broodjes, verse eitjes en een chocolade verrassing. Deze Paasbrunch is dé perfecte aanvulling van jullie Paasuitje dit jaar.
Eerst een pot Pitch&Put en daarna lekker aan de Paasbrunch of juist starten door lekker onder de Paasbrunch bij te praten met de fam en daarna elkaar uit te dagen tijdens het glowgolfen. Welke volgorde of activiteit je ook kiest. Jullie zullen terugkijken op een heerlijk dagje uit. Zo veel leuke activiteiten zowel binnen als buiten.
Dat is pas genieten! ➤


Lekkere toetjes met Pasen

Honingpot Epe Uit eten met Pasen
Ik vind het desert toch altijd het allerbelangrijkste van de kaart. En deze slaan wij dan ook nooit over. Dit heerlijke dessert: Yoghurt aardbeien ijs met een Brusselse wafel, merengue, aardbeien saus en slagroom ziet er toch te lekker uit om niet te proberen. Hij staat op de menukaart bij Pannenkoekenhuis de Honingpot in Epe. Ze zijn beide Paasdagen open.
Zo lekker!!! ➤


Paas actie bij Berg en Dal

Pasen in Hoog Soeren
Op beide Paasdagen is Pannenkoekrestaurant Berg en Dal geopend vanaf 11.30 uur. Voor de kinderen is er een leuke Paasactie. Iedereen ontvangt een leuk paascadeautje van het restaurant en wie weet win jij zelfs een gratis kinderpannenkoekenmenu.
Check de actie! ➤


Paasproeverij Kok Experience Harderwijk

Pasen in Harderwijk
Eerste paasdag kun jebij KOK Experience in Harderwijk genieten van een Paasproeverij die aan je tafel geserveerd wordt. Voor de kinderen is er patat, mini snacks, poffertjes en pannenkoeken. De kinderen kunnen tijdens de Paasproeverij spelen in het speelparadijs, disco dansen met Koko & Kiki, geschminkt worden en deelnemen aan de activiteiten. De Paashaas komt ook gezellig langs!
Voor de volwassenen is het pas echt genieten met vers belegde broodjes, heerlijke zoeternijen, huisgemaakte soep, etagères met gerookte vissoorten en nog veel meer lekkers.
Echt zo Lekker! ➤


Paasbrunch in Ermelo

Paasbrunch in Ermelo
Kom op eerste Paasdag genieten van een heerlijke Paasbrunch bij La Foresta Ermelo.  Met diverse broodjes, warme en koude gerechten en dranken en echt een overheerlijk Paasdessertbuffet.
Dat wordt smullen! ➤


Paas ontbijt tip: Emoji pancakes

Paasontbijt tip op de Veluwe
Maak je paasontbijtje nog leuker met deze super leuke ontbijt tip. Wij kochten onlangs een hele toffe nieuwe pancakepan. Met smileys erop. Super leuk. Wie geef jij welke pancake? Een gewone smiley, een  lachende blik, een knipoog of een verliefde kus. Dat wordt zeker een vrolijke boel aan de ontbijt tafel.
En super lekker! ➤


Bijzonder Paasbrunch of High Tea bij Paleis Het Loo

Pasen op de Veluwe
Zet de bloemetjes buiten en boek een paasbrunch of High Tea bij Paleis Het Loo en geniet van heel veel lekkes. Heerlijke feestelijk zoete en hartige lekkernijen. Geniet van een fijn moment samen in de prachtige sfeer van de Balzaal van het Paleis.
Bijzonder lekker! ➤


Paaslunch thuis op de Veluwe

Paas lunch
Gele stippen op een ei en een mooie strik erbij , heb een ei voor jou en een ei voor mij, welke kleur kies jij?
Leuke tips nodig voor thuis tijdens je Paasontbijt of Paaslunch? Wij helpen je graag.
Paaslunch inspiratie! ➤


Uiteten met Pasen op de Veluwe

uit eten met pasen op de veluwe in gelderland
Op onze websites vind je nog veel meer leuke en lekkere restaurants. Zoals bijvoorbeeld Friends&Bites in Nunspeet, Pannenkoekboerderij de Vrolijke Boer in Epe. Pannenkoekenhuis de Boskabouter in Vaassen, Nunspeet en Wezep.
Waar heb jij zin in?
Ga genieten! ➤



<< Terug naar overzicht!

♫ Paasknutsels  ☆

 

Pasen in Vaassen

Pasen in Vaassen op de Veluwe met kinderen
Vier Pasen in Vaassen. Kom gezellig knutselen bij Atelier De Moekhoek, ga op de foto met de paashaas en win een leuke prijs en doe mee met de speurtocht van de winkeliersvereniging.
Heel gezellig! ➤


Paas workshop in Elburg

Pasen in Elburg
Kom op 30 maart knutselen bij Museum Elburg. We gaan samen een mooie paashoed maken.
Meer weten! ➤


Paasknutsels

Paas knutsels
Pasen is ook een tijd van gezellig samen thuis vieren! Behalve leuke uitjes zijn er nog veel meer leuke activiteiten die je zelf kunt plannen om het Paasweekend extra speciaal te maken. 
De tofste Paasknutsels! ➤

En mocht je nog Paaseitjes overhouden dit jaar. Ook daar weten wij wel raad mee. Want wat doe je nou met al die overgebleven paaseitjes? ➤


Knutsel een kraamkamer voor je kikkervisjes

Pasen thuis
Heb je al kikkerdril gevonden en wil je graag zien hoe zij opgroeien tot kikkers? Maar geen idee hoe? Wij weten raad. Check onze blog met handige tips.
Kikkervisjes verzorgen ➤ 


<< Terug naar overzicht!

☆ Pasen in Gelderland ☆

 

Eropuit met Pasen op de Veluwe

Geniet van deze Paasdagen, de natuur wordt groener en de bloemknopjes komen al weer uit. Doe samen met je kind en gezin leuke dingen. Voor je het weet is het lange weekend al weer voorbij.

Heb je heel veel leuke tips opgedaan voor Pasen en wil je ook voor je volgende vrije dag niets meer missen?
Schrijf je dan hier in als VIP member ➤

Liefs Judith

Go-Kids Veluwe Pasen met kinderen