Eropuit tijdens Pasen

Hieronder vind je informatie over alle Paasvuren. Wil jij eropuit tijdens het Paasweekend. Lees dan ook onze verzamelblog met eropuit agenda, tips voor brunches en kindvriendelijk eten, wandelingen en nog veel meer!

>> Leuk!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Speelpark Hoge Boekel
Meer weten

Speelpark Hoge Boekel

Hoge Boekelerweg 410, Enschede

Kom naar speelpark Hoge Boekel! Speelpark Hoge Boekel is het gezelligste pretpark in Enschede en oms... bekijk

 
Attractiepark de Waarbeek
Meer weten

Attractiepark de Waarbeek

Twekkelerweg 327, Hengelo

Atrractiepark De Waarbeek in Hengelo is een overzichtelijk kinderpretpark. De plek waar nieuwe attra... bekijk

 
Theatervoorstelling Robin Hood in Openluchttheater Hertme in Twente
Meer weten

Theatervoorstelling Robin Hood in Openluchttheater Hertme in Twente

Plaats: Hertme
Openluchttheater Hertme

Bestel nu je kaarten voor Robin Hood en de roerige reünie. Op 9, 11 en 12 mei 2024 is het Openlucht... bekijk

Van 9 mei 2024 13:30 tot 12 mei 2024 17:30

Paasvuren Twente 2024

De paasvuren in Twente en de Achterhoek trekken altijd veel bekijks. Paasvuren zijn hier namelijk nog steeds populair en je vindt er op korte afstand van elkaar een kleine 100 stuks. Die worden veelal op eerste Paasdag ontstoken. Vooral rond grotere plaatsen zoals Enschede en Hengelo heb je vaak de keus uit meerdere vuren. Maar ook de regio Holten is populair vanwege de verwoede strijd tussen buurtschappen aldaar, die elk jaar weer een gooi doen naar de titel van hoogste paasbult van Nederland. 

Op deze pagina proberen we zoveel informatie omtrent de verschillende locaties te verzamelen van waar jij kunt gaan kijken naar de Paasvuren in Twente en de Achterhoek tijden Pasen 2024.


Houd zelf ook het weer goed in de gaten. Bij droogte of veel wind kan het zijn dat het paasvuur op het laatste moment toch niet ontstoken mag worden. En dan hebben we het over de vergunningen nog niet eens gehad....

Vorig jaar namen we een kijkje bij het Paasvuur in Borne:

Paasvuren Twente

Mis je nog een paasvuur in ons overzicht? Of heb je een update? Mail dan naar twente@go-kids.nl dan voegen we jouw informatie toe!

Paasvuur Weerselo

Geniet samen met familie en vrienden van de warmte van het jaarlijkse paasvuur in Weerselo. Op zondagavond 31 maart wordt het vuur ontstoken. Dit jaar wordt het paasvuur ontsoken aan de Wenshofsteeg! Check alle info op de website van het Oranje Comite Weerselo.

Paasvuur Espelo

Een van de grootste paasvuren van Nederland staat dit jaar weer in Espelo en het programma bestaat uit live muziek binnen en buiten de tent, leuke band en een lampionnenoptocht. Het Paasvuur wordt ontstoken aan de Valeweg 8 in Holten op 1e paasdag, 31 maart om 20.00 uur. Lees meer

Paasvuur Borne

Op eerste Paasdag is het weer zover: het paasvuur in Borne vindt dan weer plaats. Om ongeveer 20.30 uur wordt het Paasvuur aangestoken aan de Oonksweg in Borne. Nog voordat het paasvuur wordt aangestoken kunnen kinderen & ouders meelopen in de fakkeloptocht. Bij zwembad 't Wooldrik kan iedereen die mee wil lopen zich rond 20:00 uur verzamelen om vervolgens onder muzikale begeleiding van het muziekkorps naar het paasvuur te lopen. Lees meer

Paasvuur Bornerbroek

In Bornerbroek verzamelen bezoekers zich om 20.00 uur aan de grasbroekweg/ Goorsedijk rond het Paasvuur

Paasvuur Twickel Delden

Het paasvuur wordt in Delden op het Twickel ontstoken om 20.00 uur op eerste Paasdag, na afloop van het traditionele eieren zoeken. De basisschoolkinderen tot en met groep 4 zijn hiervoor uitgenodigd. 'Alle kinderen kunnen zich verzamelen voor het kasteel bij de bankjes. Om 19.30 uur wordt het startsein gegeven om paaseieren te zoeken.'

Paasvuur gemeente Tubbergen

Ook in de gemeente Tubbergen (ter hoogte van de Veldweg7) met de locaties Harbinkhoek (Kruising Oude Almeloseweg) en Albergen (Zuidesweg) worden de paasvuren op 1e paasdag aangestoken. Wij hebben geen tijdstippen kunnen vinden, maar hier vind je de actuele informatie omtrent Tubbergen.

Paasvuur Bentelo

Het paasvuur wordt op eerste Paasdag ontstoken aan de Bentelosestraat en is tevens de aftrap van de grote paasparty Bentelo. 

Paasvuur Beckum

In Beckum is op het land van H. Scholten een paasvuur opgebouwd die om 19.30 uur ontstoken wordt.

Paasvuur Oldenzaal, Hulsbeek

Ook een aanrader is het paasvuur op het Hulsbeek in Oldenzaal. Als bezoeker kun je parkeren op parkeerplaatsen 1,2 en 3. Je kunt met de kinderen ook meedoen aan de fakkeloptocht (19.30 uur) vanaf het startpunt aan de Oude Almeloseweg, alwaar je de fakkels kunt kopen. Vanaf daar wordt het vuur naar het Toetersdennen terrein gebracht waar het paasvuur wordt ontstoken. Alle info vind je hier.

Paasvuur Lonneker

Op eerste Paasdag om 20.00 uur vertrekt het orkest naar de Vliegveldweg waar het vuur ontstoken wordt. 

Paasvuur Overdinkel

In Overdinkel wordt het Paasvuur om 20.00 uur ontstoken aan de glanestraat. Muzikaal ondersteund door Concordia.

Paasvuur Langeveen

Het paasvuur in Langeveen wordt op 1e Paasdag om 20.00 uur ontstoken aan de Witteweg 10

Paasvuur Tilligte

Op 1e paasdag wordt het paasvuur om 20.30 uur ontstoken aan de Paasweide in Tilligte

Vooraf vindt er een fakkeloptocht plaats vanaf Terra Nova.

Paasvuur Denekamp

Denekamp is bekend om haar Paasgebruiken. Eerste paasdag om 13.00 uur vertrek v.a. de St. Nicolaaskerk richting landgoed Singraven en begint het 'Paasstaakslepen'. Je leest hier meer over dit bijzondere gebruik! Het paasvuur wordt om 20.00 uur ontstoken op 't Goor aan de Berghummerstraat.

Paasvuur Ootmarsum

Ook de oude rituelen omtrent het paashout halen, de Poaskearls en het paasvuur ontsteken zijn in Ootmarsum nog in stand gehouden. Om 20.30 uur op 1e paasdag wordt het paasvuur door de Poaskearls aangestoken. Tweede paasdag wordt het ritueel van de rondgang en het vlöggeln herhaald. Je leest hier alles over de gebruiken rondom Pasen in Ootmarsum! 

via de VVV in Ootmarsum kun je ook mee met een Nostalgische bus om meerdere Paasvuren te gaan kijken. Hoe leuk is dat!

De chauffeur zal vertellen over de paastradities in deze omgeving. Vertrek is om 19.30 uur vanaf de bushalte buurtbus aan de Molenstraat in
Ootmarsum. Via een mooie route over het landgoed Singraven word je naar het paasvuur gebracht dat op het landgoed wordt ontstoken. Daarna vervolgt
de tocht naar Tilligte. Om 22.00 uur is de aankomst bij het paasvuur in
Ootmarsum. Opgave via VVV Ootmarsum tot uiterlijk zaterdag 30 maart vóór 16.00 uur (het is tevens mogelijk om zondag in de bus een kaartje te kopen of bel met Chris: 06-22740521)
 

Paasvuur (buurtschap) Twekkelo

Al 26 jaar is het de traditie in Twekkelo dat vrijwilligers en buurtbewoners samen een paasvuur maken in een maisveld aan de Twekkelerweg. Het paasvuur in Twekkelo wordt rond 20.00 uur op 1e paasdag ontstoken.

Paasvuur Diepenheim

De fakkeloptocht in Diepenheim vindt plaats op 1e paasdag en zal beginnen om 20:15 uur. Onder begeleiding van tromgeroffel trekt de stoet naar de Krommedijk waar rond 20.45 uur de brandstapel ontstoken wordt.

Paasvuur Buurse

Voor inwoners van Buurse en omstreken is er eigenlijk geen betere manier om 1e Paasdag af te sluiten dan met en groots en uitbundig paasvuur met vooraf natuurlijk een lichtjes optocht. Op eerste paasdag rond de klok van 21.00 uur zal 1 van de oudste Buursernaren de boake aansteken.

Paasvuur Hellendoorn

In Hellendoorn wordt het Paasvuur om op 1e paasdag rond 20.30 uur ontstoken. Meer info vind je hier.

Paasvuur Saasveld

Vanaf het Kerkplein in Saasveld loopt jong en oud op 1e paasdag vanaf 19.30 uur met fakkels naar het paasvuur aan de Darfeldsweg

Paasvuren Enschede

Paasvuren in en rondom Enschede
In Enschede worden er op verschillende plekken paasvuren ontstoken volgens de site van Gemeente Enschede. We zullen de komende weken dit overzicht blijven actualiseren:

  • Eggelmorsweg 80
  • Hofmeierweg (bouwland Het Leutinkbos)
  • Linderesweg
  • Glanebruggeweg 157 (Glanerbrug)
  • Glanerveldweg 175 (Glanerbrug)
  • Beckumerstraat (Boekelo

Paasvuur Deurningen

We hebben nog geen actuele informatie omtrent het ontsteken van het paasvuur in Deurningen. Het is wel duidelijk dat er geen groot vuur aan de vliegveldstraat ontstoken wordt. Zoals dat eerder het geval was.

Paasvuur gemeente Losser

Overdinkel: 1e paasdag om 20.00 uur aan de Glanestraat
De Lutte: 1e paasdag om 20.30 uur bij Sportpark de Stockakker
Beuningen: 1e paasdag aan de Beuningerstraat

Paasvuur Markelo

Een traditioneel paasvuur aan de Zonneweg in Markelo. Hier wordt de boake nog met de hand gebouwd! En deze techniek wordt door de boakebouwers al decennia's lang doorgegeven aan de volgende generatie.

De fakkeloptocht van de basisschooljeugd is een prachtig schouwspel en zij hebben de mooie eer om het hout aan te steken, waardoor het vuur gaat branden. Het Paasvuur wordt om 21.00 uur ontstoken. Rondom Markelo worden er nog veel meer Paasvuren ontstoken. Je vindt hier informatie over de exacte locaties.

Paasvuur Wierden

In Wierden brandt het gemeentelijk Paasvuur om 19.30 uur aan de Klumpershoekweg.

 

Paasvuren in de Achterhoek

Paasvuur Zieuwent

Op zondag 31 maart wordt om 20.00 uur het paasvuur ontstoken op het terrein van Paaspop Zieuwent. Het paasvuur is gratis toegankelijk. Na het Paasvuur start het avondprogramma van Paaspop Zieuwent.

Paasvuur in Gelselaar

Eerste Paasdag wordt aan de Bollertweg in Gelselaar het traditionele paasvuur aangestoken. Samen met muziekvereniging Excelsior vertrekken zij om 20.00 uur vanaf zaal Florijn. 

Paasvuur Borculo

Het paasvuur zal zondag 31 maart om 20.15 uur worden ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het vuur te komen bekijken. De toegang naar het paasvuur is gratis.  

Paasvuur Geesteren Gelderland

Het paasvuur wordt ook dit jaar weer gebouwd aan de Esweg door Geesterens Belang. Voor inwoners van Geesteren is dan ook mogelijk om op zaterdag 23 en zaterdag  30 maart snoeihout aan te leveren voor het paasvuur. Tussen 13.00 en 16.00 zijn er mensen en materieel aanwezig om u hierbij te helpen.

Op eerste paasdag, zondag 31 maart vertrekt men om 20.00 uur olv muziekvereniging Amicitia in optocht vanaf Cafe Baan naar het paasvuur , alwaar deze ontstoken wordt.

 

Log In