Kinderfeestje bij Natuurlijk crossen in Mander

Wil je de kinderen een geweldige en avontuurlijke ervaring bezorgen? Een stoer kinderfeestje waar over nagepraat wordt? Neem alle vriendjes en vriendinnetjes mee naar Mander. Hier kun je crossen op een aangelegd parcours met een 100% elektrische crossmotor of quad! De activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Het is de perfecte manier om grenzen te verkennen zonder over de grens te gaan. En daarmee eigenlijk niet alleen voor hele stoere kinderen, maar ook voor kinderen die het spannend vinden gewoon geschikt. Want de begeleiding heeft er echt oog voor en veiligheid staat hoog in het vaandel. Toen we vorig jaar een bezoek gebracht hadden voor een dagje uit, zei Lyem direct 'mama, hier wil ik met mijn kinderfeestje naartoe volgend jaar'! Dus zo gezegd, zo gedaan! Gelukkig was het na heel veel regenval droog genoeg voor een ritje over het parcours.

Je kinderfeestje reserveren

Bij het afspreken van het tijdstip voor jouw kinderfeestje houdt Maaike er eigenlijk al rekening mee dat ze het niet te strak plant. Op deze manier hebben ze de tijd om iedereen echt aandacht te geven. Heel fijn om dat te merken! Je reserveert je feestje per email en whatsapp. En dan kan het feest echt beginnen!

Eerst helm en beschermende kleding

Nadat de kinderen alle motoren bewonderd hadden met een boel wow hej, wat gaaf, konden ze met Maaike mee naar de schuur. Hier voorziet zij ze om de beurt van beschermende kleding zoals een body protect, scheenbeschermers en helm. Alles wordt nauwkeurig gepast en er wordt in verband met de hygiëne een mutsje onder de helm gedragen. Geen commentaar, alle kinderen luisteren aandachtig!

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Toch wel prettig om te zien dat alle kinderen goed ingepakt worden. Je voelt je natuurlijk als organiserende ouders verantwoordelijk voor de gasten op het kinderfeestje en dan is het goed om te weten dat hier niks aan het toeval overgelaten wordt. 

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Nu kan het feestje écht beginnen!

natuurlijk crossen kinderfeestje

Voor elk niveau en veilig

De elektrische crossbrommers zijn afgestemd op verschillende niveaus, van beginners tot meer gevorderde rijders. De miniquads voor de 4 tot en met 6 jarigen, de quads voor de 6 tot en met 9 jarigen, de kleine crossmotoren voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar en de crossmotoren voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Dit betekent dat er voor elk kind een passend voertuig is en dat ze iedereen de juiste hoeveelheid uitdaging kunnen bieden. Je merkt dat ze hier veiligheid voorop stellen en ervoor zorgen dat alle kinderen zich op hun gemak voelen tijdens het rijden. 

Natuurlijk crossen kinderfeestje

Een heat rijden

Een heat bestaat uit 2 x 8 minuten rijden, maar mede eigenaar Patrick staat stond ook nu zéker niet met de stopwatch aan de baan. Je merkte weer dat Maaike en Patrick deze baan vanuit hobby en passie begonnen zijn. Ze vinden het belangrijk dat een kind met een lach van de motor stapt. En ik geloof oprecht dat dit 9 van de 10 keer het geval is :)

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Voordat het rijden begint, krijgt ieder kind eerst afzonderlijk uitleg van Patrick over het voertuig. Hoe geef je gas, welke rem gebruik je en waar moet je op letten als je rijdt. Kinderen kunnen zelf aangeven als ze ietsjes sneller durven. Zo rijden ze tijdens het eerste rondje nog heel voorzichtig, en aan het einde van de heat al behoorlijk stevig. Er is een plek op de baan waar ze dan hun pitstop veilig kunnen maken om daarna de route versneld te vervolgen.

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Wil een kind de hele heat op hetzelfde tempo blijven rijden? Ook dat is geen probleem. Het kind bepaalt. En merkt Patrick dat de kinderen aan de max zitten en dat het gevaarlijk voor ze gaat worden als ze nog sneller gaan...dan verkoopt hij ze een nee. 

Exclusief kinderfeestje

Het is geweldig om te zien hoe rustig de kinderen de eerste paar rondjes rijden en hoe ze per ronde meer durven. Het is ook heel tof dat je alleen met je eigen groep op de baan bent. Dat geeft toch wel een gevoel van vertrouwen. Tot een groepsgrootte van zo'n 7 kinderen kan ook iedereen tegelijk op de baan. Dat is perfect want op die manier kunnen de kinderen samen en tegelijkertijd pauze houden.

Natuurlijk crossen kinderfeestje

Tijdens de pauze krijgen de kinderen ranja en chips. Sten reed tijdens de heats niet mee, maar hij mocht tijdens de pauze op de quad rijden.

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Geweldig! Er werd alle tijd voor hem gemaakt zodat het ook voor hem een groot feest was. Onder aanmoediging van alle andere kinderen stapte hij stralend van oor tot oor weer af. 

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Terras en horeca

Er is een gezellig en verhard terras aanwezig van waar je heel mooi op de baan kunt kijken.

Natuurlijk crossen kinderfeestje

Is het nat of fris: dan zit je lekker warm en droog onder de overkapping. De keuken is er onlangs vernieuwd en het is ook mogelijk om je kinderfeestje uit te breiden met een afsluiting met friet en snacks. 

Natuurlijk Crossen

Moet je wel wisselen omdat je een iets groter kinderfeestje viert of wil je graag een iets langer programma organiseren? Dan hebben ze hier bij Natuurlijk Crossen een hele leuke activiteit voor je! Je kunt dan lekker rondrennen over het parcours en op elkaar schieten met Orbeez.

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Oorkonde

Het kinderfeestje wordt afgesloten met een leuke oorkonde van Natuurlijk Crossen, voorzien met eigen naam!

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Conclusie

Wil je allemaal stralende koppies na je kinderfeestje en eens helemaal iets anders? Reserveer dan je feestje bij Natuurlijk Crossen! Waar ik eerst dacht dat dit alleen voor hele stoere kinderen geschikt zou zijn, denk ik juist dat dit ook minder stoere kinderen een ontzettende boost kan geven! Ze bieden een belevenis die grenzen verlegt, maar tegelijkertijd veilig en vermakelijk blijft. Door de goede begeleiding, vriendelijke mensen en leuke baan is het de ideale activiteit voor kinderen in diverse leeftijden. En niet te vergeten: voor jongens en voor meisjes! Onderweg in de auto terug kreeg ik te horen dat dit toch wel 1 van de allerleukste kinderfeestjes was die ze gehad hadden. Top, daar doen we het voor :)

Natuurlijk Crossen

Kortom, ook het kinderfeestje bij Natuurlijk Crossen is #lovedbygokids 

>> Heel gaaf!

Tip: Houd er rekening mee dat de condities van de baan goed genoeg moeten zijn. Anders wordt er in overleg verplaatst.

Natuurlijk Crossen kinderfeestje

Bonustip: we doen er een leuke cadeau tip bij! Je kunt hier nu ook een crosspas kopen. Ze geven les op vaste dagen en tijden en daar kun je dan op basis van deze knipkaart 5x aan deelnemen!